Ο StoxasmoS είναι ένας καινοτόμος διαδικτυακός χώρος Συμβουλευτικής Καθοδήγησης (Coaching) και Αυτοδιαχείρισης (Self-Management). Με την καθοδήγηση εξειδικευμένου συμβούλου, προσφέρονται εξατομικευμένες υπηρεσίες για τη διαχείριση και επίλυση προβλημάτων, καθώς και υποστήριξη μέσα από τη λifoσοφική συμβουλευτική.

Στόχος κάθε συνεδρίας δεν είναι μόνο η επίλυση ενός μεμονωμένου προβλήματος, αλλά η ενίσχυση της ικανότητας να διαχειρίζεστε και να επιλύετε οποιαδήποτε πρόκληση στο μέλλον. Μέσα από μια στοχευμένη και πρακτική προσέγγιση, αποκτάτε πολύτιμα εργαλεία για να αντιμετωπίζετε τις δυσκολίες με αυτοπεποίθηση και αποτελεσματικότητα.

Η λifoσοφική συμβουλευτική εστιάζει στην αυτογνωσία και την προσωπική ανάπτυξη. Μέσα από διαδικασίες αναστοχασμού και ανασχηματισμού περιοριστικών πεποιθήσεων, καλλιεργείτε μια πιο ξεκάθαρη, ευέλικτη και ισορροπημένη αντίληψη για τη ζωή.

Ανακαλύψτε μια νέα προοπτική στη διαχείριση των προκλήσεων και αναπτύξτε δεξιότητες που θα σας ωφελήσουν σε κάθε πτυχή της ζωής σας!

ο Ιδρυτής & Σύμβουλος

Ιδρυτής του Stoxasmos.gr είναι ο Σύμβουλος Διαχείρισης Προβλημάτων Μιχάλης Τσιλογλανίδης με περισσότερες απο 2000 ατομικές συνεδρίες τόσο διαδικτυακά στο Stoxasmos.gr όσο και δια ζώσης σε δομές των ΣΔΕ και των ιδιωτικών ΚΕΚ.

Είναι μέλος της Ελληνικής Εταιρίας Συμβουλευτικής & Προσανατολισμού (ΕΛΕΣΥΠ) και πρώην Εργασιακός Σύμβουλος της Δ.ΥΠ.Α. με πολυετή εμπειρία ως Εκπαιδευτής Ενηλίκων σε δομές δημοσίων Σ.Α.Ε.Κ. (πρώην ΙΕΚ). 

Το ακαδημαϊκό του προφίλ περιλαμβάνει, εκτός των άλλων, Πτυχίο (ΒΑ) στην Αγγλική Φιλολογία και τρείς Μεταπτυχιακούς Τίτλους, (MSc) στην Συμβουλευτική και τον Προσανατολισμό, (MSc) στην Διοίκηση της Εκπαίδευσης και (MSc) στον Δημόσιο Λόγο.

Θεμελιώδεις σκέψεις...

Η αξία του χρόνου για τον καθένα είναι αντιστρόφως ανάλογη με το υπόλοιπο του.
Η αδυναμία προσδιορισμού του υπολοίπου είναι αυτό που κάνει την κάθε στιγμή ανεκτίμητη!
Τα όρια της ατομικής πραγματικότητας εκτείνονται μέχρι το σημείο στο οποίο το πεδίο της σχετικής επιρροής του ατόμου παύει να έχει αποκλειστική ισχύ.
Συνεπώς, ο επιπόλαιος ισχυρισμός της αντίληψης μιας πραγματικότητας στην διαμόρφωση της οποίας δεν συμμετέχουμε, ενδεχομένως να αποτελεί ένδειξη της επιτυχημένης προσπάθειας αυτών που την διαμορφώνουν να χειραγωγήσουν το πλήθος.
Αν η παιδεία διαμορφώνει τον χαρακτήρα μας, τότε η εκπαίδευση παρέχει τα μέσα (τρόποι-εργαλεία σκέψης) για την αντίληψη του.
Όταν τα μέσα γίνουν χαρακτηριστικά, τότε η εκπαίδευση θα γίνεται παιδεία.
Η αισιοδοξία ως ένδειξη αυτοκυριαρχίας, και όχι ως ανεξέλεγκτο συναίσθημα εκούσιας αντίδρασης στο αρνητικό, θα μπορούσε να οριστεί ως η δεξιότητα αναγνώρισης και αξιοποίησης των θετικών στοιχείων μιας οποιασδήποτε κατάστασης.
Σε αυτό το προσδιοριστικό πλαίσιο, η αισιοδοξία όχι μόνο διδάσκεται αλλά αποτελεί και επιλογή!
Δεν μπορούμε να ζήσουμε την στιγμή όταν συνεχώς την προβάλλουμε στο μέλλον για να δούμε αν τελικά θα αξίζει να την έχουμε ζήσει!
Με αυτόν τον τρόπο ζούμε ένα συνεχές παρελθόν που το μέλλον όπως το σκεφτήκαμε δεν το επέτρεψε ποτέ να γίνει παρόν!
Για πολλούς απο εμάς ευτυχία είναι απλά ένα κλάσμα με παρανομαστή το τι θα θέλαμε να έχουμε και αριθμητή το τι πραγματικά έχουμε. Κινούμαστε δλδ πάνω σε ένα συνεχές με άκρα το 0 (απόλυτη μιζέρια) και το 1 (απόλυτη ευτυχία).
Σε αυτό το πλαίσιο, οι περισσότεροι από εμάς, αν όχι όλοι μας, προσπαθούμε εναγωνίως να αυξήσουμε τον αριθμητή αγνοώντας ή υποτιμώντας την επιλογή της μείωσης του παρανομαστή.
Δυστυχώς το τι έχουμε (αριθμητής) δεν εξαρτάται πάντα από εμάς.
Ευτυχώς όμως, το τι θέλουμε να έχουμε (παρανομαστής) εξαρτάται μόνο από εμάς!

Η ζωή μας δεν είναι κάτι αφηρημένο και θολά ορισμένο.
Αντίθετα είναι ένα απολύτως ορισμένο και μετρήσιμο μέγεθος.
Εάν λοιπόν υποθέσουμε ότι μια ώρα είναι μια μονάδα ζωής (ΜοΖ) τότε ο καθένας μας έχει έναν συγκεκριμένο αλλά άγνωστο αριθμό ΜοΖ στην διάθεσή του που αποτελεί και την μοναδική και πραγματικά δικιά μας περιουσία.
Σίγουρα δεν μπορούμε να δούμε τι μας έχει απομείνει.
Μπορούμε όμως να δούμε στον ατομικό μας "καθρέπτη" την τρέχουσα "απόδοση" της "επένδυσής" μας.
Δουλειά του συμβούλου είναι να "καθαρίσει" τον καθρέπτη και να "φωτίσει" τον/την καθρεπτιζόμενο/η.

"Ο Λόγος της Σοφίας" σε ατομικό επίπεδο ορίζεται ως το κλάσμα των λεγομένων ως προϊόν σκέψης προς τα συνολικά λεγόμενα ενός ατόμου.
Ο καθένας διαλέγει αν θα μεταβάλει τον αριθμητή ή τον παρανομαστή για να προσεγγίσει το 1 ή ακόμα και να το ξεπεράσει...

Αν η αυτογνωσία είναι η "κάμερα" στο σπίτι μας και ο αυτοπροσδιορισμός η "κρυφή κάμερα" στο σακάκι του "κουστουμιου" μας, τότε αυτοαντιληψη είναι το δωμάτιο με τις οθόνες των δύο "καμερών". Κάποιοι από εμάς μάλλον έχουν χάσει το "κλειδί" του!
Experiences build the personality, but priorities define the character shown.